APRIL: NIEUWE TECHNIEKEN IN DE WIJNBOUW

 

Het (her)aanpassen, veredelen en onderhouden van druivenrassen aan onze specifieke bodem en klimaatomstandigheden, ligt aan de basis van de heropleving van de wijnbouw in onze contreien.

Hoe die uitdaging werd aangepakt, en tot een aanbod van wijnen heeft geleid, die aan de hoge verwachtingen en eisen van de consument voldoen, wordt aan de hand van 2 lezingen (met degustatie) toegelicht.

 

 

Chateau Bon Baron, Lustin

Voordracht: ‘Wijn in België, van toen tot nu’

door mevr. Jeanette van der Steen, Maître de Chai

degustatie van 6 wijnen

 

De Gentse Wijnbouwers en VZW De Wijnmetersgilde

Voordracht: ‘De Gentse Wijngaard; In Monte Blandinio’

door de heer Christian Genbrugge

Degustatie van ‘In Monte Blandinio’

 

op 26 april 2013 om 20u

in het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen

12 € per persoon

 

Hier Inschrijven